Αιμορροΐδες

Ενημερωθείτε για την Αιμορροϊδεκτομή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας, και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας:

 


Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το όνομά σας.

Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο την διεύθυνση e-mail σας.

Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το θέμα του μηνύματος που μας αποστέλετε.


 
Καταχωρήστε σε αυτό το πεδίο το μήνυμα που θέλετε να μας αποστείλετε.


Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές φλέβες του πρωκτού και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του τελικού άκρου του πεπτικού συστήματος. Πολλές φορές οι φλέβες αυτές ερεθίζονται και διογκώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ενοχλητικά, και αρκετές φορές επώδυνα, συμπτώματα. Τα αίτια αυτής της αιμορροϊδοπάθειας αν και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι συνήθειές μας και η καθημερινότητά μας είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν τις αιμορροΐδες. Πώς; Ο περιορισμένος χρόνος μας αναγκάζει να μην επισκεπτόμαστε την τουαλέτα τόσο συχνά όσο το απαιτεί ο οργανισμός μας, και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται θηριώδης υπερτονία του μυϊκού συστήματος του πρωκτού. Έτσι, προκαλείται η αιμορροϊδοπάθεια.

Τα συμπτώματα της πάθησης είναι: φαγούρα, πρήξιμο, τσούξιμο, δυσκοιλιότητα, αιμορραγία, έντονος πόνος, αίσθημα ατελούς κένωσης, έκκριση βλέννας και δυσφορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι ασθενείς υποφέρουν από τα παραπάνω συμπτώματα. Ο κάθε ασθενής αποτελεί και αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση.

Οι αιμορροΐδες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες στις εσωτερικές και στις εξωτερικές.

Οι εσωτερικές εμφανίζονται εσωτερικά του πρωκτού και τις περισσότερες φορές αιμορραγούν. Συνήθως δεν εμφανίζουν άλλα συμπτώματα πέρα από την αιμορραγία εκτός από κάποιες περιπτώσεις φαγούρας στον πρωκτό. Κατά τη διάρκεια της αφόδευσης είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και εξωτερικά αλλά μετά το πέρας επανέρχονται και πάλι στην αρχική τους θέση.

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες εμφανίζονται στο πρωκτικό στόμιο και τις περισσότερες φορές κρέμονται έξω από τον πρωκτό. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις δημιουργείται θρόμβωση η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονο πόνο. Ο πόνος αυτός μπορεί να διαρκέσει για 2-3 μέρες και η θρόμβωση για μερικές εβδομάδες.

Η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Μία από τις πιο γνωστές και ανώδυνες επεμβάσεις είναι η μέθοδος Peter Lord ή διαφορετικά Διαστολή του Πρωκτικού Δακτυλίου. Η επέμβαση αυτή ‘χτυπάει’ την πηγή του προβλήματος που είναι η υπερτονία των σφιγκτήρων του πρωκτού και ο συνεχής σπασμός τους. Είναι μία πολύ απλή, ανώδυνη με σίγουρα αποτελέσματα επέμβαση. Κατά τη Μέθοδο Peter Lord με την χρήση ενός ειδικού μπαλονιού διαστολέα διαστέλλεται ο δακτύλιος του πρωκτού ελεγχόμενα από τον θεράποντα γιατρό και ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο και οποιαδήποτε συμπτώματα παρουσίαζε πριν την επέμβαση.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του χωρίς να ταλαιπωρείται από ανεπιθύμητες παρενέργειες, πόνους ή άλλα μετεγχειρητικά προβλήματα.

Η μέθοδος Peter Lord είναι η μοναδική μέθοδος που αντιμετωπίζει και θεραπεύει τόσο άμεσα και τόσο αποτελεσματικά την αιτία, και όχι τα συμπτώματα, των αιμορροΐδων.

 

Νέα επαναστατική τεχνική για τις αιμορροίδες

Είναι μία τεχνική η οποία γίνεται με οπτική ίνα του laser, χωρίς χειρουργικό τραύμα. Η ίνα του laser μπαίνει στις αιμορροϊδικές φλέβες και τις καταστρέφει με αποτέλεσμα η αιμορροΪδες να μεταφέρονται στην θέση που πρέπει να είναι, δηλαδή πάνω από τον σφιγκτήρα, και παράλληλα δημιουργείται με αυτή την τεχνική ένα lifting στο πρωκτόδερμα με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.